Skip to main content

Često postavljana pitanja o Neutrogena Retinol Boost proizvodima sa retinolom

retinol FAQ

Neutrogena Retinol Boost proizvodi su formulisani sa retinolom kako bi Vam omogućili postizanje visokoefikasnih rezultata u borbi protiv starenja. Retinol je postao jedan od najpopularnijih sastojaka za sprečavanje starenja kože koji su dostupni na tržištu, jer formule sa retinolom prodiru duboko u ćelije kože i daju vidljive rezultate. 

Osim toga, retinol je i jedan od najefikasnijih derivata vitamina A koje je moguće nabaviti bez lekarskog recepta. Jači je od ostalih derivata – poput retinil-palmitata, retinil-acetata i retinil-linoleata – koji su poznati pod nazivom pro-retinoli. Zbog toga ovaj sastojak pruža veću efikasnost, ali i zahteva više opreza prilikom upotrebe. 

Ukoliko niste ranije koristili retinol, naš vodič za početnike će Vam pomoći da odlučite da li je to pravi sastojak za Vas. A možete i da pročitate naše profesionalne savete o tome kako da na najbolji način iskoristite proizvode sa retinolom. Dalje u tekstu možete pronaći odgovore na česta pitanja o efektima retinola iz Neutrogena Retinol Boost asortimana.

retinol_molecule.jpg

retinol molecule

Nanela sam Neutrogena Retinol Boost kremu za oči prema uputstvu i sada imam iritaciju kože. Da li je to normalno?

Dok se Vaša koža navikava na visokoefikasnu formulu sadržanu u Neutrogena Retinol Boost kremi za oči, možete razviti blago crvenilo, osećaj toplote ili perutanje kože.

Ovo je normalni, prolazni znak da retinol deluje. Međutim, ako pomenute reakcije potraju ili stvaraju nelagodu, nemojte upotrebljavati proizvod tokom perioda od nedelju dana, a zatim pokušajte ponovo. Možda je najbolje postepeno povećavati količinu upotrebljenog proizvoda ili obaviti epikutani test na način opisan u našem vodiču o retinolu za početnike

Koliko dugo traje privikavanje na retinol?

Period adaptacije na kreme sa retinolom se razlikuje od osobe do osobe. Ukoliko se odluče za postepeno privikavanje na način prikazan u našem vodiču za početnike, osobe sa normalnim tipovima kože bi trebalo da se na retinol naviknu u roku od dve do četiri nedelje.    

Kako da nastavim sa upotrebom Neutrogena Retinol Boost kreme za oči, a da smanjim iritaciju oko očiju?

Zona oko očiju je posebno osetljiva jer je koža oko očiju izuzetno tanka.  

Počnite sa veoma malom količinom i nežno je utapkajte u područje oko očne duplje izbegavajući sam kapak, a zatim postepeno povećavajte količinu na način naveden u našem vodiču za početnike. Ukoliko i dalje osećate iritaciju, prestanite da koristite proizvod.

Šta da radim ako osećam peckanje nakon nanošenja krema sa retinolom? 

Ukoliko osetite peckanje odmah po nanošenju proizvoda, temeljno isperite kožu hladnom vodom i osušite tapkanjem. Postoji mogućnost da ste osetljivi na retinol kao sastojak.

Ukoliko se tokom perioda privikavanja kože na retinol javi blago perutanje ili crvenilo, redovno upotrebljavajte hidratantni proizvod koji odgovara Vašem tipu kože. Nemojte koristiti pilinge i kiseline za uklanjanje isperutane kože jer bi to moglo dodatno iritirati Vašu kožu.

Odgovaramo na sva Vaša pitanja o retinolu za kožu

Neutrogena cara

Šta je hijaluronska kiselina i kakve su njene prednosti za kožu?