Skip to main content

Kako da pripremite tretman lica kod kuće?

tretman lica

Opuštajući i podmlađujući, tretmani lica predstavljaju svima dostupan luksuz koji kombinuje negu kože sa ličnom negom. Ovakvo ugađanje ima dvostruku funkciju: Vašu kožu čini mekšom, zdravijom, blistavom i umirenom, a pomaže Vam i da se oslobodite pritiska nakon duge radne nedelje.

Profesionalno čišćenje lica uvek predstavlja dobru ideju, ali možete naučiti i da se počastite tretmanom lica kod kuće, bez zakazivanja termina ili odlaska u kozmetički salon. Osim toga, mnoštvo sastojaka koji su Vam potrebni za savršeni tretman lica verovatno već imate u fiokama u svom kupatilu ili kuhinji.

Da li ste spremni? Podignite svoju kosu, upalite mirisne sveće i pripremite opuštajuće zvuke mora u pozadini...

Kako pripremiti sopstveni tretman lica u 7 koraka?

Saveti i trikovi za uživanje u spa seansi kod sopstvene kuće:

Korak 1: Uklonite šminku

Počnite tako što ćete očistiti lice maramicom za uklanjanje šminke ili pamučnim jastučićem natopljenim sredstvom za čišćenje lica na bazi ulja da biste rastvorili sve tragove šminke.

makeup.png

makeup

Korak 2: Očistite lice

Nanesite penu za čišćenje lica na vrhove prstiju i blago masirajte kožu 60 sekundi. Isperite sredstvo da biste uklonili preostalu prljavštinu i višak ulja. Na taj način ćete sve pripremiti za nastavak rutine nege lica.

soap.png

soap

Korak 3: Uradite piling

Natopite pamučni jastučić proizvodom za piling koji sadrži alfa ili beta hidroksilnu kiselinu i pređite njime preko celog lica da biste uklonili mrtve ćelije kože i otkrili mlađu, glatku kožu ispod tog sloja. Piling takođe omogućava drugim proizvodima da bolje prodru u Vaše pore.

cottonpads.png

cottonpads

Korak 4: Naparite lice

Potopite peškir u toplu vodu i stavite ga preko lica na 10 minuta da otvorite pore kako bi one efikasnije apsorbovale aktivne sastojke. U posudu sa vodom dodajte malo esencijalnog ulja po izboru za pravo spa iskustvo!

towel.png

towel

Korak 5: Tonirajte

Navlažite pamučni jastučić tonikom za lice i nanesite tanak sloj na lice kako biste izbalansirali pH svoje kože. Važno je da proizvod koji odaberete odgovara Vašem tipu kože: formule sa salicilnom kiselinom su idealne za masnu kožu, dok su proizvodi koji ne sadrže alkohol bolji izbor za suvu kožu.

toner.png

toner

Korak 6: Stavite masku

Nanesite masku od gline ili peal-off masku (maska koja se odlepljuje sa kože) i držite je na licu 15 ili 20 minuta da biste otpušili i smanjili pore. Zatim je dopunite serum maskom. U zavisnosti od potreba Vaše kože, možete koristiti hranljivu krem masku za suvu kožu ili masku za posvetljivanje kože za borbu protiv beživotnog tena.

facemask.png

facemask

Korak 7: Hidrirajte

Nanesite hidratantnu kremu i masirajte kako biste tonirali mišiće lica, stimulisali limfnu drenažu, poboljšali cirkulaciju i iskoristili ostale prednosti. Nastavite da pravite kružne pokrete, kratke i nežne.

moisturizer.png

moisturizer
ten uscat

Suva koža lica: uzroci i tretiranje

Zašto je glicerin Vaš novi zaštitnik u borbi protiv suve kože